Focaccia: speel met smaak en formaat

07 juli 2019 |

Luchtig, zacht, plat en olieachtig, de kenmerken van een perfecte focaccia! Focaccia is een ovengebakken brood gemaakt van een simpel deeg bestaande uit bloem, olie en water. Het is een heerlijk alternatief voor standaard brood en kan op elk moment van de dag gegeten worden. Als basis voor een belegd broodje, als side dish tijdens het diner of gewoon tussendoor als snack! Deze Italiaanse specialiteit heeft met zijn veelzijdigheid de wereld verovert!

Recept focaccia gegrilde groente 

Ingrediënten deeg
100 % Focaccia bloem (art.nr.: 9065556)
3 % Gist
1,5 % Zout
55 % Water
5 % Olijfolie extra vierge

Tomaten basis
60 g Pizzatopping of tomatensaus

Groente topping
125 g Gegrilde groentemix (art.nr.: 9055569)

Afwerking
45 g Geraspte kaas

Werkwijze
- Mengen 6 minuten.
- Kneden 6 minuten.
- Deegtemperatuur 27°C.
- Afwegen op 225 gram.
- 30 minuten rijzen.
- Druk het deeg goed uit en herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
- Smeer de tomaten basis op het deeg.
- Bestrooi vervolgens met gegrilde groentemix en decoreer af met geraspte kaas.
- 60 minuten narijs.
- Bak in ongeveer 20 minuten net aan gaar.

Hoe stel je de perfecte focaccia samen? Welke grondstoffen kun je gebruiken? En welke verpakkingen passen het best bij de foccacia? In de focaccia bundel vind je antwoord op deze vragen! 

De focaccia bundel is te verkrijgen bij afname van een zak focaccia bloem in combinatie met een doos verpakkingen of een groentemix. Voor meer informatie neem contact op met je accountmanager van Beko Groothandel of Beko Verpakkingen.

Terug naar overzicht